Білий дім відповів на повідомлення про вимогу Трампа послуги від Зеленського

Читать на русском
Прессекретар Білого дому Стефані Грішем наполягає, що президент США Дональд Трамп не вимагав від свого українського колеги Володимира Зеленського послуги за послугу і в цілому не зробив нічого поганого.

Прессекретар Білого дому Стефані Грішем наполягає, що президент США Дональд Трамп не вимагав від свого українського колеги Володимира Зеленського «послуги за послугу» і в цілому не зробив «нічого поганого».

«Президент Трамп не зробив нічого поганого - це скоординована кампанія наклепу від крайніх лівих законодавців і радикальних невибраних бюрократів, які ведуть війну проти конституції. Не було жодного quid pro quo (послуги за послугу)», - йдеться в заяві Грішема, яка повторює позицію Трампа, з якою він неодноразово виступав раніше. За її словами, така «нісенітниця» триває щодня і на неї витрачається дедалі більше «засобів і часу платників податків».

У вівторок газета Washington Post опублікувала виступ в. о. посла США в Україні Уільяма Тейлора перед конгресом, під час якого дипломат заявив, що розслідування щодо компанії Burisma, в якій працював син колишнього віцепрезидента США Хантер Байден, було умовою для зустрічі Трампа із Зеленським.

Наприкінці вересня демократи в конгресі США почали процедуру імпічменту Трампа, звинувативши його в тому, що він намагався дискредитувати свого політичного противника - колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Як стверджують демократи, Трамп вимагав від президента України Володимира Зеленського провести розслідування щодо сина Байдена Хантера, який працював в енергетичній компанії Burisma, а в іншому разі погрожував Україні затримкою військової допомоги.

Трамп звинувачення заперечує. На його думку, саме Байден просив звільнити українського генпрокурора, який проводив розслідування проти компанії його сина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: