Трамп назвав лінчуванням запущену щодо нього процедуру імпічменту

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп назвав лінчуванням запущену щодо нього представниками Демократичної партії процедуру імпічменту.

Президент США Дональд Трамп назвав лінчуванням запущену щодо нього представниками Демократичної партії процедуру імпічменту.

Про це він написав у вівторок на своїй сторінці в Twitter.

«Виходить, що одного разу, якщо демократ стане президентом, а республіканці отримають більшість в Палаті представників [Конгресу США], навіть з невеликою перевагою, вони зможуть провести імпічмент президента без дотримання відповідних процедур, чесності або яких би то ні було законних прав на це. Всі республіканці повинні пам'ятати, свідками чого вони є - лінчування. Але ми переможемо!», - заявив американський лідер.

Так званий суд Лінча або лінчування, тобто розправа натовпу над підозрюваним у скоєнні злочину людиною без суду і слідства, раніше був поширеним явищем в Сполучених Штатах. Найчастіше жертвами ставали представники чорношкірого населення.

Приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера став великий скандал, що розгорівся навколо липневоъ телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Як стверджують політичні опоненти президента, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Білий дім оприлюднив стенограму липневої бесіди лідерів США і України. З'ясувалося, що Трамп не добивався від Зеленського розслідування щодо Хантера Байдена. Міністерство юстиції США, яке одночасно виконує функції генеральної прокуратури, не знайшло в змісті телефонної розмови порушень національного законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування.

Байден зараз є найбільш імовірним конкурентом Трампа на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах. Тому, на думку демократів, Трамп, чинячи тиск на Зеленського, по суті, прагнув заручитися підтримкою Києва в спробі переобратися на другий термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: