Скандал навколо Трампа: чи зможе Україна утримати нейтралітет

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Економічно сильна країна може дозволити собі змінювати свою політичну орієнтацію. Україна поки що слабка і потребує друзів, яких потрібно обирати виходячи зі своїх інтересів.

Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політолог Володимир Золотарьов.

На його думку, Україна з цієї ситуації нічого не може отримати, оскільки, судячи з усього, немає визначеності, на кого ставити.

Він акцентував, що слід поводитися обережно в цій ситуації, але оптимально було б при цьому допомогти в розслідуванні США.

Експерт зазначив, що шанси Байдена виграти невеликі, а Трамп може перемогти вдруге.

«Якщо Трамп виграє вдруге, а Україна саботуватиме розслідування, в американців виникнуть до нас питання. Крім того, Україна під цю справу може провести кілька гучних корупційних справ і побудувати зовнішньополітичний вектор», – акцентував Золотарьов.

Єдиний орієнтир, на кого Україна може розраховувати – США у владі республіканців, підкреслив він.

США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларівСША за п'ять років виділили країнам світу 36,4 млрд доларів військової допомоги. З них 447 млн – для України.

На думку політолога, на США у владі демократів Україна не може розраховувати, що підтвердили два терміни Обами. Далі, зважаючи на кандидатів, ситуація складається ще гірше, зазначив він.

Політолог переконаний, що Україну влаштує тільки республіканський кандидат.

«Потрібна людина, яка буде не просто говорити, що РФ погана, а реально допомагати, продовжувати санкції. Демократи цього ніколи не роблять. Тому Україні потрібно визначитися з політичною орієнтацією», – зауважив Володимир Золотарьов.

Експерт додав, що тільки сильна країна може собі дозволити нейтралітет, наприклад, Швеція або Швейцарія.

«Україна в економічному плані слабка. Нам потрібно дружити з іноземними державами, щоб вижити спочатку. При цьому враховувати ідеологічний фактор. Світ розділяється не тільки між країнами, а й ідеологіями. Для нас краще бути за «праві» ліберальні партії – це свобода торгівлі, протистояння РФ. Цей вибір повинен бути чітко заявлений», – прокоментував Володимир Золотарьов.

Детальніше про ситуацію в США читайте в авторському матеріалі «6 питань про (не)реальний імпічмент реальному Трампу».

Відзначимо, що США за п'ять років надали Україні військову допомогу на 447 млн доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: