Набув чинності закон про боротьбу зі зривами публічних закупівель

Читать на русском
Законопроект про внесення змін до закону про державні закупівлі, Prozorro, 20 жовтня набув чинності.

Законопроект №1076 про внесення змін до закону «Про державні закупівлі» (Prozorro) 20 жовтня набув чинності.

Дкумент знижує поріг закупівель до 50 тис. гривень, запроваджує обов'язкову звітність у системі ProZorro за всі закупівлі від 0 гривень, встановлює персональну відповідальність посадових осіб (зокрема, керівників органів) за порушення законодавства в сфері державних закупівель та передбачає механізм автоматичного відхилення пропозицій за «аномально низькими цінами».

ProZorro перероблять. Що зміниться в правилах публічних закупівель?Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №1076 «Про внесення змін у закон «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель».

Документ також надає замовнику право відхиляти тендерну пропозицію учасника, який не виконав своїх зобов'язань перед ним за раніше укладеним договором про закупівлю, та розширює перелік кваліфікаційних критеріїв, необхідних замовником від конкурсних торгів.

Відзначимо, зараз замовники стикаються з проблемою зриву процедур закупівель недобросовісними учасниками, які, користуючись правом оскарження процедури закупівлі в Антимонопольний комітет, штучно затягують проведення такої процедури закупівлі та тиснуть на замовників.

Нагадаємо, 16 жовтня законопроект підписав глава держави Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: