З'ясувалося, скільки система ProZorro заробила для держави

Читать на русском
Кількість успішних аукціонів склала 6600. При цьому максимальна кількість учасників, які брали участь в одному аукціоні, – 35.

З початку 2018 року система ProZorro.Продажі принесла державі 7,47 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю, 21 грудня.

«Укрзалізниця» здаватиме вагони в оренду через ProZorroУ МЕРТ заявляють, що пілотний проект триватиме рік, після чого може бути продовжений. У листопаді поточного року в системі можуть з'явитися перші аукціони з оренди.

«За час своєї роботи система ProZorro.Продажі заробила для держави вже понад 12,2 мільярда гривень, із них 7,47 мільярда гривень у 2018 році», – йдеться в повідомленні.

За словами в. о. директора ДП ProZorro.Продажі Олексія Соболєва, із загальної суми за 2018 рік активів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб реалізовано на 6,15 млрд грн, майна держпідприємств – на 760 млн грн, об'єктів малої приватизації – на 550 млн грн; оренда майна приносила по 10 млн грн на місяць.

«Попри те, що мала приватизація почалася лише чотири місяці тому, за цей час системі ProZorro.Продажі вдалося продемонструвати дуже переконливі показники за цим напрямком. Тому я впевнений, що й наступного року мала приватизація набиратиме популярності як на місцевому, так і на центральному рівні», – сказав Соболєв.

За його словами, цього року кількість учасників аукціонів склала 6500. При цьому максимальна кількість учасників, які брали участь в одному аукціоні, – 35. Середня кількість учасників в аукціонах – 2,21. Кількість успішних аукціонів склала 6600.

«Збільшення мінімальної ціни за період 2018 року в середньому становило 21,32%, що насправді є високим показником», – зазначив Соболєв.

Раніше повідомлялося, що Держгеонадра опублікували в системі ProZorro.Продажі перші 10 лотів, які будуть виставлені на відкритих аукціонах. Усі дозволи стосуються нафтогазових ділянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: