Україна готується до постачання газу з Греції

Читать на русском
Україна готується до постачання, модернізуючи газовимірювальну станцію на кордоні з Молдовою.

Газовимірювальну станцію Гребеники в Одеській області на кордоні України і Молдови модернізують.

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу в п'ятницю, 18 жовтня.

На об'єкті планують вмонтувати нову газову обв'язку для вимірювання газу в реверсному режимі без змін у газовимірювальному обладнанні. Роботи на об'єкті планують завершити до 1 листопада.

«Модифікація об'єкта дозволить підготуватися до проходження зими-2019/2020, зокрема, у разі припинення транзиту газу з РФ - диверсифікувати потоки імпорту газу в Україну», - пояснили в Укртрансгазі.

Зазначені роботи проводяться відповідно до ініціативи CESEC (зустріч операторів ГТС Центральної і Південної Європи. - ред.), яка передбачає транспортування газу через трансбалканські трубопроводи в реверсному напрямку з Греції через Болгарію і Румунію в Україну і Молдову.

Нагадаємо, що раніше Україна наростила імпорт газу з ЄС на 50%. З початку 2019 року імпорт газу в Україну склав 11,2 млрд кубометрів. Найбільше толива надійшло зі Словаччини - 7 млрд кубів.

Також повідомлялося, що Україна наростила транзит та імпорт газу. За дев'ять місяців поточного року в українські ПСГ було закачано на третину більше газу, ніж роком раніше. Разом з тим споживання газу користувачами скоротилося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: