У «Нафтогазі» назвали спосіб знизити ціну російського газу

Читать на русском
Виконавчий директор групи Нафтогаз України Юрій Вітренко підтвердив слова глави Газпрому, що ціна на імпортний газ для України може бути нижчою на 20 відсотків, але озвучив низку умов.

Виконавчий директор групи «Нафтогаз України» Юрій Вітренко підтвердив слова голови «Газпрому», що ціна на імпортний газ для України може бути нижчою на 20%, але озвучив низку умов.

«Підтверджую, що ціна на імпортний газ для України може бути на 20% нижче. І для цього навіть не обов'язково укладати контракт між «Газпромом» і «Нафтогазом», або іншою українською компанією. Для цього необхідно, щоб «Газпром» відповідно до європейських правил не зловживав своїм домінуючим становищем на європейському ринку», - написав Вітренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вітренко вважає, що для зменшення ціни на імпортний газ необхідно, щоб «Газпром» не відмовляв європейським компаніям в перенесенні точки передачі газу на українсько-російський кордон. На його думку, також для зниження ціни необхідно, щоб «Газпром» пропонував своп-контракти іншим газовидобувним компаніям в РФ, забираючи у них газ всередині РФ і повертаючи його на кордоні Україна-РФ.

Крім цього, Вітренко заявив, що ціну на імпортний газ можна знизити, якщо «Газпром» перестане «блокувати експорт газу з Середньої Азії в Україну і в Європейський союз».

Раніше глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ціна на газ для України при прямих поставках може бути на 20% нижчою за нинішню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: