Справу броварської судді передали до антикорупційного суду

Читать на русском
Райсуд столиці передав до антикорупційного суду справу судді з Київської області, яка нібито одержала хабар.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Деснянський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Броварського міськрайонного суду Київської області Ганни Білик.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 15 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Вивчивши матеріали, суд призначив підготовче засідання на 5 листопада.

За версією слідства, у червні 2017 року суддя Білик розглядала справу, у рамках якої органи Державної фіскальної служби вилучили у приватного підприємства 13,5 тонн дизельного палива, оскільки здійснювалася господарська діяльність без дозвільних документів. Однак, ухвалюючи рішення у справі, суддею не було вирішене питання щодо вищевказаної конфіскованої продукції.

Як стверджують правоохоронці, суддя нібито запропонувала представнику сплатити 1000 євро за ухвалення судового рішення про «роз'яснення» з приписом щодо повернення конфіскованої продукції підприємству. Як зазначається, у подальшому зазначені кошти було вилучено під час обшуку у кабінеті судді та її затримання.

Нагадаємо, до антикорупційного суду передали справу хмельницького депутата. Також туди передали справу судді, який відстрілювався від НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: