Справу про збитки Харківобленерго передали до антикорупційного суду

Читать на русском
Райсуд Харкова передав до антикорупційного суду справу за підозрою колишнього службовця Харківобленерго і екскерівника Харківводоканалу.
Харківобленерго

Комінтернівський районний суд міста Харкова передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження про нанесення збитків АК «Харківобленерго».

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 4 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Вивчивши матеріали, суд призначив підготовче засідання на 28 жовтня.

За даними слідства, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

У цій справі обвинувачують колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Нагадаємо, ГПУ збільшила підозру виконавчому директору «Харківобленерго». Раніше суд відвів головуючу суддю у цій справі «Харківобленерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: