Справу судді, який відстрілювався від НАБУ, передали до ВАКС

Читать на русском
Миколаївський суд передав до Антикорсуду справу одеського судді, який відстрілювався від детективів під час викриття.
суддя Олексій Буранфото: Преступности.НЕТ

Заводський районний суд міста Миколаєва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням одеського судді Олексія Бурана, який під час викриття відстрілювався від детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 9 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, крім судді Малиновського райсуду міста Одеси Бурана, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди та погрозі вбивством працівникові НАБУ, у справі є обвинуваченим його помічник Андрій Селіхов. Матеріали цього провадження надійшли до Антикорсуду 7 жовтня, а підготовче засідання у справі призначили на 21 жовтня.

29 березня 2016 року НАБУ намагалося затримати суддю Бурана, підозрюваного в отриманні хабара в розмірі 500 тисяч гривень за винесення рішення на користь однієї зі сторін судового провадження. Своєю чергою Буран відкрив вогонь із пістолета по детективах НАБУ й зник. 31 березня того ж року Верховна Рада дала згоду на затримання та взяття під варту Бурана. У квітні 2016 року суддю-стрілка заарештували, а в липні йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза вбивством працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків).

Нагадаємо, Верховна рада зняла недоторканність з судді Бурана. З 2017 року його справа перебуває в суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: