Шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорсуду справу за обвинуваченням колишнього керівника філії УЗ у розкраданні коштів.

Солом'янський районний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств ПАТ «Укрзалізниця» Ярослава Жмурка.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 19 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, Антикорсуд призначив підготовче засідання на 30 вересня. Однак захист звернувся до апеляційної палати в ВАКС з питанням про передачу цієї справи за підсудністю до іншого суду. Засідання за цим поданням призначили на 15 жовтня, а підготовче засідання у справі Жмурка відклали до 22 жовтня.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Жмурко у 2014-2015 роках, діючи у змові з невстановленими особами ДП «УПП УЗ», створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови участі у державних закупівлях держпідприємства.

Йдеться про договори на поставку деревини із ТОВ «Західспецбудмеханізація» – 10,09 млн грн., ТОВ «Граніт-Захід» – 4,72 млн грн., ТОВ «Судововишнянський цегельний завод» – 13,83 млн грн. та ДП «Константа-Агро» – 3,72 млн грн. Різниця між вартістю поставленої у 2014-2016 рр продукції на адресу ДП «УПП УЗ» і ринковою вартістю – 13,65 млн грн.

Нагадаємо, в серпні 2016 року ексначальнику філії УЗ повідомили про підозру. Пізніше з'ясувалося, що це Ярослав Жмурко. Суд взяв його під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: