У Донецькій області суд засудив бойовика до 10 років в'язниці

Читать на русском
Суд Донецької області засудив бойовика самопроголошеної ДНР, який воював проти Збройних сил України, до 10 років в'язниці.

Артемівський міський суд Донецької області засудив бойовика самопроголошеної «ДНР», який воював проти Збройних сил України, до 10 років в'язниці.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Донецької області.

Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідуютьЩоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.

«Артемівський міський суд оголосив вирок у справі жителя Макіївки, який зі своїх ідеологічних і корисливих міркувань брав активну участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», тобто скоїв кримінальний злочин, передбачений ч.1 ст. 258-3 КК України», - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

У липні 2014 року 23-річний обвинувачений вступив до складу окремої артилерійської бригади «Кальміус» так званого Міноборони «ДНР» і, обіймаючи посади механіка-водія і командира машини реактивного залпового вогню «Град», будучи озброєним автоматом Калашникова, брав участь у збройному конфлікті з українськими військовими.

У лютому 2019 року українські військові поранили і затримали бойовика. Під час судових слухань обвинувачений не визнав своєї провини і видавав себе за цивільну особу.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні тяжкого злочину проти своєї держави і виніс йому обвинувальний вирок у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, бойовика «ЛНР» засудили до восьми років в'язниці.

Також стало відомо, що бойовики проводять перепис населення в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: