Бойовики проводять перепис населення в ОРДЛО

Читать на русском

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала проведення окупаційною «владою» самопроголошених республік на Донбасі перепису населення.

Як сказано звіті СММ ОБСЄ, 14 жовтня 12 осіб з непідконтрольних урядові районів Донецької області сказали спостерігачам, що взяли участь у переписі населення.

Готовність до реформ: як перепис населення допоможе покращити життя українцівБез аудиту не може бути ефективного планування. В новому уряді нарешті наполягли на проведенні перепису населення. Що це дасть і чи справді це вдала ідея – аналізував політолог Олександр Радчук.

У центрі перепису населення, розташованому в навчальному закладі в Горлівці, три жінки та два чоловіки, які проводили перепис, повідомили місії, що люди, які збирають дані для нього, пройшли навчання, і що їм видавалися буклети з інструкціями.

Того ж дня в Голубівці (колишній Кіровськ; непідконтрольний урядові) і Лозівському (непідконтрольний урядові) двоє жителів розповіли, що особи, які проводять перепис населення, відвідали їх місце проживання та не вимагали жодних документів з метою збору даних для перепису.

Нагадаємо, на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську сторони не домовилися щодо дати розведення сил.

Як відомо, на проведення загальнонаціонального перепису населення в 2020 році виділять 3,4 млрд грн. Відповідна сума закладена в проєкт держбюджету на наступний рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: