Бойовика «ЛНР» засудили до восьми років в'язниці

Читать на русском
Суд  визнав винним бойовика ЛНР Дмитра Біжка у причетності до створення терористичної організації і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років.

Лисичанський міський суд Луганської області визнав винним бойовика 4-ї мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу Народної міліції «ЛНР» Дмитра Біжка у причетності до створення терористичної організації (ст.258-3 ч.1 КК України) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років без конфіскації майна.

Згідно з даними слідства, у травні 2014 року він вступив до лав збройних формувань. Спочатку це було формування «Призрак», яке в подальшому влилося до 4-ої мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу Народної міліції «ЛНР».

Усунення Пушиліна: чому Кремль хоче змінити ватажка бойовиківРосійські ЗМІ повідомляють, що на цю мить ватажок бойовиків Денис Пушилін нібито перебуває під домашнім арештом.

До посадових обов`язків Біжка входило бойове чергування, спостереження за позиціями військовослужбовців Збройних сил України, застосування штатної стрілецької та артилерійської зброї при бойових зіткненнях з ЗСУ.

Взимку 2015 року бойовик брав активну участь у так званій «Дебальцевській операції»; з січня 2016 року до 2018 року воював у районі населених пунктів Жолобок і Сокольники Луганської області.

30 вересня 2019 року обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, в якій погодився на призначення покарання за ст.258-3 ч.1 КК України у вигляді позбавлення волі на вісім років без конфіскації майна. У підсумку суд затвердив цю угоду.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала «фінансиста ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: