Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідують

Читать на русском

Поки одні лякають українців проросійським реваншем, інші обурюються небаченою активністю Андрія Портнова, а треті звинувачують прокурорів у неспроможності довести звинувачення, «Слово і Діло» вирішило зібрати всі наявні дані до купи і показати, хто з чиновників часів Януковича досі перебуває під санкціями, кого досі шукає Інтерпол, а хто все ще фігурує в кримінальних провадженнях і за якими статтями.

Так, наприклад, Андрій Клюєв, якого ледь не зареєстрували кандидатом у народні депутати на цьогорічних позачергових виборах, ще з 2017 року не розшукується Інтерполом, а санкції РЄ з нього зняли вже у 2019 році.

Андрій Портнов, який нещодавно повернувся в Україну і запропонував ідею розширення люстрації, що зрештою ініціював президент Зеленський, перебував під санкціями тільки рік (з 2014 до 2015 року), у розшук Інтерполом не оголошувався взагалі, а кримінальне провадження, в якому він фігурував, закрите.

Також на інфографіці: Віктор Янукович, Олександр Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Артем Пшонка, Микола Азаров, Олексій Азаров, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олена Лукаш, Олександр Якименко, Сергій Клюєв, Сергій Курченко, Раїса Богатирьова, Едуард Ставицький, Юрій Іванющенко, Ігор Калінін, Юрій Колобов, Олександр Клименко, Андрій Ігнатов, Віктор Ратушняк.

Щоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.
Чиновники режиму Януковича: санкції, розшук, провадженняСлово і ДілоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За даними порталу «Слово і Діло» Юрій Луценко ще в грудні 2018 року пообіцяв, що на початку 2019 року буде завершено слідство у справах Януковича, Захарченка та Якименка щодо розстрілів на Майдані. Однак у жодній справі Майдану слідство не може бути завершено за заочною процедурою, адже правила, які дозволяли проводити заочну процедуру, перестали діяти після того, як офіційно запрацювало Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, що 22 липня Апеляційний суд Києва звільнив колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова з-під варти. Йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 20 вересня. Останні три роки екс-регіонала тримали під вартою у СІЗО Старобільська, Луганської області. Після звільнення під домашній арешт Єфремов вирішив повернутися до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: