Ще один епізод про заволодіння коштами УЗ передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив передати до Антикорупційного суду ще одну справу за підозрою колишніх посадовців філії УЗ про заволодіння коштами підприємства.

Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження про закупівлю державним підприємством «Укрзалізничпостач» (нині філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця») метизної продукції за завищеними цінами.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 18 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

У документі зазначається, що 13 вересня Солом'янський суд передав до ВАКС цю справу. 27 вересня матеріали провадження надійшли до Антикорупційного суду. Вже 30 вересня ВАКС призначив підготовче засідання у справі на 11 жовтня.

Як відомо, у цій справі НАБУ і САП обвинувачують чотирьоїх осіб: Надію Богдан, Дмитра Цівуна, Романа Кравчука і Ірину Гордєєву. За версією слідства, колишній заступник директора «Укрзалізничпостача» Кравчук, ексголова комітету з конкурсних торгів «Укрзалізничпостача» Гордєєва нібито за попередньою змовою з директоркою ТОВ «Інкомм» Богдан та фінансовим директором ТОВ «Союз-Енерго» Цівуном в результаті здійснення у 2014 році державної закупівлі елементів кріплень для залізничної колії за завищеними на 21,4 млн грн цінами нанесли збитки держпідприємству.

Нагадаємо, у цій же справі також підозрюють українського бізнесмена Олексія Біленького, який, за даними слідства, є бенефіціаром групи компаній «Інкомм». Наразі він переховується у Болгарії, а в Україні його планують судити заочно також у ВАКС.

Раніше у цій же справі фігурує колишній народний депутат Валерій Іщенко. Нещодавно йому повідомили про підозру, а суд відпустив його під нічний домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: