Справу експосадовців філії УЗ передали до Антикорупційного суду

Читать на русском
До Антикорупційного суду скерували справу за обвинуваченням двох колишніх посадовців філії УЗ у зловживанні службовим становищем.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Солом'янський районний суд міста Києва скерував до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника філії «Центр управління промисловістю» «Укрзалізниці» Володимира Харлана і начальниці відділу шпальної продукції ЦУП УЗ Інни Чугунової у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення суд ухвалив ще 9 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 18 вересня.

Так ВАКС призначив підготовче засідання у справі на 25 вересня.

За даними слідства, Харлан вступив в змову з Чугуновою та діючи спільно, усвідомлюючи злочинний характер своїх дій, зловживаючи своїм посадовим становищем, уклали з ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» фінансово-господарські правочини на користь ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Арго», ТОВ «НВФ Колія» та ТОВ «Промбудколія», всупереч Закону України «Про здійснення державних закупівель». На виконання цих правочинів обвинувачені витратили на користь третіх осіб грошові кошти УЗ в сумі 152 млн грн, з яких понад 26 млн грн було безповоротно вибуто з активів УЗ, оскільки предметом вчинених правочинів була закупівля метизної продукції по цінам, які більш на 30% були завищеними від ринкових, чим УЗ завдано тяжких наслідків.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочного справи. Раніше справу «Вог Аеро Джету» передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: