Конгрес США опублікував текст скарги на Трампа про тиск на Зеленського

Читать на русском
Скаргу подав співробітник американської розвідки, він зазначає, що особисто не чув розмови, але ознайомлений зі змістом зі слів низки джерел.

Повну версію скарги про тиск із боку президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського в телефонній розмові в липні оприлюднив Комітет з розвідки Палати представників США.

Текст можна прочитати на сайті Конгресу.

Скаргу подав співробітник американської розвідки, він зазначає, що особисто не чув розмови, але ознайомлений зі змістом зі слів низки джерел.

«Я глибоко стурбований тим, що дії, описані нижче, є серйозною або кричущою проблемою, зловживанням або порушенням закону або виконавчого наказу», - йдеться в тексті інформатора.

У документі йдеться, що чиновники Білого дому намагалися приховати стенограму телефонної розмови. Зокрема, стенограму не помістили до архіву разом із усіма розмовами - це зробили за порадою юристів Білого дому.

Стенограма зберігалася окремо, це пояснили тим, що вона «містить дані, які становлять державну таємницю і є питанням нацбезпеки».

Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: