З'ясувалося, скільки американців підтримують імпічмент Трампа

Читать на русском
Початок розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа в зв'язку з українським скандалом підтримує більшість громадян США.

Початок розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа в зв'язку з українським скандалом підтримує більшість громадян США.

Про це свідчить опитування вашингтонської школи політики та управління ім.Шара, передає CNN.

58% опитаних сказали, що вважають правильним рішення Палати представників США почати розслідування, в порівнянні з 38%, які з цим не погодилися.

«Троє з десяти республіканців в опитуванні заявили, що підтримують початок розслідування імпічменту президенту, а також 57% незалежних і 86% демократів», - йдеться в повідомленні.

Майже половина - 49% - сказали, що законодавці в нижній палаті мають притягти до відповідальності Трампа і зажадати його відсторонення від посади. Тільки 6% респондентів підтримують тільки розслідування, без відсторонення Трампа.

Дві третини американців вважають, що телефонна розмова Трампа з президентом України Володимиром Зеленським була недоречною, 43% дуже недоречною і 17% в деякій мірі.

Ще троє з п'яти американців заявили, що Трамп не дотримуватися адекватних стандартів етики в уряді. Опитування проводилося з 1 по 6 жовтня, в ньому взяли участь 1007 дорослих. Похибка становить 3,5 процентних пункта.

Раніше Трамп назвав переворотом запуск процедури імпічменту.

Також нагадаємо, станом на 28 вересня рішення Палати представників США про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа підтримали 47% американських громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: