Джуліані назвав звинувачення в скарзі на Трампа «повною нісенітницею»

Читать на русском
Адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав звинувачення на його адресу, які викладені в скарзі співробітника розвідки США на Дональда Трампа повною нісенітницею.

Адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав звинувачення на його адресу, які викладені в скарзі співробітника розвідки США на Дональда Трампа «повною нісенітницею».

У коментарі CNN, Джуліані спростував твердження неназваного інформатора про те, що двоє співробітників Держдепартаменту просили його «уникнути шкоди» інтересам національної безпеки США, яку він заподіював афішуванням своїх контактів з українськими чиновниками.

«Я говорив з Держдепартаментом під час всієї цієї ситуації. Кажу вам, що розмовляв з ними щонайменше 10 разів і зустрічався з ними», — заявив Джуліані, наголосивши, що жоден з представників Держдепу жодного разу не казав йому про «глибоку стурбованість» через контакти з українцями.

Згідно із запискою інформатора, Джуліані на початку серпня провів зустріч з помічником президента України Володимиром Зеленським Андрієм Єрмаком, а також контактував з головою Офісу президента Андрієм Богданом і очільником Служби безпеки України Іваном Бакановим.

Пізніше в Twitter Джуліані зазначив, що скарга інформатора не вселяє довіри.

«У скарзі так званого інформатора на першій сторінці йдеться, що його інформація неперевірена. Він пише: «Я не був безпосереднім свідком…» і на додаток до цього понад 20 разів заявляє: «Мені сказали», «Я стурбований», «Я дізнався», і жодного разу він не сказав «Я знаю», — заявив адвокат Трампа.

Нагадаємо, комітет з розвідки Палати представників США опублікував скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: