ВАКС не зняв арешт із грошей підозрюваного САП судді

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з грошових коштів підозрюваного антикорупціонерами судді.

Суд залишив заарештованими 6700 доларів і 700 євро судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник за результатами розгляду клопотання власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Крілю повідомили про підозру в одержанні 1000 євро неправомірної вигоди. За версією слідства, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Так під час особистого огляду та кількох обшуків у судді знайшли 1000 євро, які є предметом неправомірної вигоди. Також були знайдені ще 700 євро і 6700 доларів, на які було накладено арешт. Не погодившись з таким рішенням, адвокат судді подав клопотання про зняття арешту. Однак суддя залишила його без задоволення.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід викритому САП судді. Раніше Солом'янський суд вже відмовляв Крілю в знятті арешту з грошей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: