Суд не зняв арешт із грошей підозрюваного САП судді

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з грошових коштів підозрюваного антикорупціонерами судді.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованими 6700 доларів і 700 євро судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Крілю повідомили про підозру в одержанні 1000 євро неправомірної вигоди. За версією слідства, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Так під час особистого огляду та кількох обшуків у судді знайшли 1000 євро, які є предметом неправомірної вигоди. Також були знайдені ще 700 євро і 6700 доларів, на які було накладено арешт. Не погодившись з таким рішенням, адвокат судді подав клопотання про зняття арешту. Однак суддя залишили його без задоволення.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід викритому САП судді. Також суд продовжив розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: