ВАКС розгляне справу Львівського бронетанкового заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив засідання за обвинуваченням колишнього керівника бронетанкового заводу у справі розтрати.
Роман Тимківфото: ZAXID.net

Вищий антикорупційний суд розглядає кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього керівника Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа та інших осіб у розтраті коштів.

Про це йдеться на сайті Судової влади України, повідомляє «Слово і Діло».

У ВАКС відбулося підготовче засідання у справі за обвинуваченням Тимківа, його ексзаступника Олега Ткаченка, кінцевого бенефіціарного власника ТОВ «Булет Лайн» Артема Степаненка, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України Юрія Мельника і начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ Костянтина Істоміна. За його результатами суд призначив справу на 29 жовтня.

Як відомо, під час досудового розслідування було встановлено, що ЛБТЗ виграв конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. Згідно з документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод, були не новими, а вживаними. До того ж ці самі двигуни в 2008–2009 роках уже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, склав понад 14 млн грн.

Нагадаємо, в липні 2018 року САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі ЛБТЗ. Пізніше, суд провів підготовче засідання у справі ЛБТЗ і навіть призначив її до розгляду по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: