ВАКС відмовив НАБУ у запобіжному заході ексдиректору ЛБТЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу екскерівнику бронетанкового заводу.
Роман Тимків

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційний прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання колишньому директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу у справі недостовірного декларування.

Таке рішення 23 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Тимків, перебуваючи на посаді директора ЛБТЗ, вніс недостовірні відомості до електронних декларацій за 2016 рік, 2017 рік, перед звільненням та після звільнення за 2018 рік. Так, він незадекларував частину квартири вартістю 381 тисяч євро у Відні (Австрія), що належить його дружині, і белізьку офшорку Aventa Investment Limited зі статутним капіталом 50 тисяч доларів.

12 вересня екс-директору ЛБТЗ повідомили про підозру. Пізніше, НАБУ і САП подали до суду клопотання про обрання Тимківу запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, однак суд відмовив. Водночас суддя Михайленко зобов'язала підозрюваного прибувати до органів правопорядку і до суду на першу вимогу.

Нагадаємо, ексдиректор ЛБТЗ спробував оскаржити передачу його майна в управління АРМА. Раніше, суд відмовив НАБУ у визнанні недійсним договору у справі ЛБТЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: