У Кабміні розкрили можливу формулу розмитнення «євроблях»

Читать на русском
В Україні планують спростити порядок розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

В Україні планують спростити порядок розмитнення «євроблях».

Про це повідомив в інтерв'ю Економічній правді міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Повідомляється, що в Україні пропонують ввести максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою в один-три долари за «кубик».

«Ми готові на будь-які речі. Я взагалі пропоную, щоб ввести, як у Грузії, долар, два або три з «кубика», - говорить Криклій.

За його словами, потрібно вивести максимально просту формулу для перереєстрації авто на іноземних номерах. Це дозволить уникнути спекуляцій і корупції. Він переконаний, що прості і примітивні алгоритми значно спростять життя автомобілістів і дозволять відмовитися від прислухання до різних оцінювачів, адже там, де починається «важка калькуляція, там відразу з'являється корупція».

Зеленський не зміг за місяць відтермінувати штрафи для власників нерозмитнених автомобілівВолодимир Зеленський подав відповідний законопроект, але Рада його не розглянула. Штрафувати почнуть уже з 22 серпня.

При цьому він зауважує, що реалізувати такий план дуже складно, з точки зору Міністерства фінансів. Справа в тому, що всі надходження від розмитнення «євроблях» та інших автомобілів вже закладені в бюджет, але потім за ці кошти будуються дороги і фінансуються медицина з освітою. Тому Криклій зауважує, що тільки в співпраці Міністерства інфраструктури з Міністерством фінансів можливо вивести раціональну формулу.

У той же час, на Facebook-сторінці «євробляхарів» повідомляється, що 2 жовтня в Києві біля Верховної Ради вони планують провести ще один пікет, щоб нагадати про свої вимоги щодо бюджетного розмитнення авто.

Зокрема, активісти вимагатимуть: скасувати акциз, знизити ставку на розмитнення і прибрати з влади «автоолігархів», лобістів і чиновників, яких вони вважають причетними до корупції. Серед їхніх вимог - звільнення з посад голови митниці Нефьодова, а також його помічників: Назаренка і ще одного чиновника - Власова.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для власників «євроблях».

Раніше у Львівській області був затриманий підозрюваний у шахрайстві з оформленням «євроблях».

Також нагадаємо, в Запоріжжі власники «євроблях» влаштували автопробіг проти штрафів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: