«Євробляхам» дали останній шанс: які зміни можуть запровадити в майбутньому

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Була стовідсоткова впевненість в тому, що законопроект проголосують, оскільки це позиція президента. Але ця поступка буде останньою, потім вигадають нову систему оподаткування автомобілів.

Таку думку «Слову і Ділу» озвучив експерт Реанімаційного пакету реформ Ілля Несходовський.

На його погляд, з 1 січня 2020 року ми отримаємо нову систему оподаткування.

Експерт припустив, що чинний акциз можуть переглянути вбік істотного зменшення.

На його думку, акциз щодо нових автомобілів виконує не властиву для нього функцію.

«Акциз доречний у двох випадках. Перший, якщо куплений товар завдає шкоди природі, здоров'ю людини. Наприклад, алкоголь або сигарети. Другий варіант застосування акцизу до предметів розкоші», — пояснив Несходовський.

Він підкреслив, що акциз не має жодного відношення до автомобілів на єврономерах. Експерт звернув увагу, що у нас нові дорогі автомобілі, які можуть належати до предметів розкоші, обкладаються меншим податком, ніж старі авто.

На думку експерта, акциз на нові авто повинен бути скасований, що позитивно вплине на економіку.

Розмитнення авто на єврономерах: нові акцизи та штрафи для «євробляхерів»Щоб безперешкодно ввезти в Україну 14-річну Renault Laguna, її власник заплатив понад 40 тисяч гривень зборів. Митники вважають, що він заощадив.

Крім того, потрібен новий механізм щодо екологічних стандартів автомобіля.

«Є критика, що авто, які ввозять з-за кордону, можуть бути гіршої якості, завдавати шкоди екології. Потрібно встановити екологічні норми до автомобілів, які не відповідають екостандартам. Можливо, обмежити їх у використанні», — підсумував Ілля Несходовський.

Нагадаємо, 12 вересня Верховна рада ухвалила президентський законопроект про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення автомобілів. Як голосували нардепи — за посиланням.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 17 липня обіцяв протягом місяця вирішити питання відтермінування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів. Але виконати обіцянку в строк не зміг.

Більше про те, які штрафи передбачені, - на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: