У Запоріжжі власники «євроблях» влаштували автопробіг проти штрафів

Читать на русском
Учасники вимагають відтермінувати запровадження штрафних санкцій за керування такими машинами, допоки питання їх розмитнення не буде переглянуто парламентом нового скликання.

У Запоріжжі власники авто на єврономерах провели автопробіг проти штрафів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники вимагають відтермінувати запровадження штрафних санкцій за керування такими машинами, допоки питання їх розмитнення не буде переглянуто парламентом нового скликання.

По закінченню автопробігу активісти записали відеозвернення з відповідними вимогами до президента України Володимира Зеленського.

«Сьогодні всі власники авто на іноземній реєстрації опинилися в ситуації, коли за керування машинами передбачені штрафні санкції при першій зупинці патрульною поліцією — 8,5 тисяч гривень, при повторній зупинці - 17 тисяч гривень плюс позбавлення прав, конфіскація авто. Також по лінії ДФС передбачені штрафи до 170 тисяч гривень.

На сьогодні президент Зеленський озвучив, що нова Рада, що приступить до виконання своїх обов’язків з 29-го, негайно ухвалить закон, що відтермінує введення штрафних санкцій ще на три місяці. Але це відбудеться не раніше 30-го числа, а з 22-го почнуть вступати у силу штрафи і керувати авто вже не можна", — заявив організатор акції, керівник організації «АвтоЄвроСила Запоріжжя» Влад Погорелов.

Згідно з чинним законодавством, штрафні санкції проти тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією, мають почати діяти з 24 серпня.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада продовжила пільговий період для розмитнення «євроблях» ще на 90 днів, до 24 серпня. Це сталося на тлі протестів власників таких авто під стінами парламенту.

Попередня норма про звільнення власників авто на єврономерах від штрафів за порушення термінів транзиту або тимчасового ввезення за умови сплати добровільного внеску в розмірі 8,5 тис. грн діяла до 23 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: