Зеленський закликав американських бізнесменів інвестувати в Україну

Читать на русском
Глава держави закликав інвесторів вірити в Україну та пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб виправдати цю довіру.

Президент Володимир Зеленський закликав американських бізнесменів інвестувати в Україну.

Про це він заявив у четвер, 26 вересня, під час зустрічі з представниками ділових кіл США, повідомили в пресцентрі глави держави.

Основні зустрічі президентів України та США: історія питанняУкраїнські президенти зустрічалися зі своїми американськими колегами починаючи з 1992 року. Як вибудовувалися взаємовідносини між Україною та США через перемовини перших осіб?

«Ми ідентифікуємо та системно вирішимо всі проблеми західних компаній в Україні - від проблеми на митницях і в податковій до захисту прав інвесторів і захисту прав інтелектуальної власності», - пообіцяв Зеленський на зустрічі в Нью -Йорку.   Він зазначив, що для розвитку є все, окрім часу чекати.

«Ми проводимо структурні перетворення, і я щиро запрошую вас усіх стати частиною цього важливого процесу - трансформації України в дійсно європейську розвинену країну, вільну від корупції й повну бізнес-можливостями», - додав він.   «Ми будемо реформувати судову систему, щоб кожен інвестор - будь-то західний чи український - міг впевнено розраховувати на справедливість. Ми також вже почали реформу правоохоронних органів, щоб забезпечити розслідування корупційних злочинів і невідворотність покарання за них», - заявив Зеленський.   Глава держави закликав інвесторів вірити в Україну та пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб виправдати цю довіру. Також він заявив, що влада налаштована не обіцяти реформи і зміни в країні, а швидко їх проводити.   «Ми змінюємо країну, правила гри, створюємо цивілізовану ділову атмосферу - і робити це треба все дуже швидко. У нас немає декілька років, у нас є тільки місяці», - підкреслив глава держави.   «Надалі ми зробимо все для забезпечення економічного зростання і залучення прямих іноземних інвестицій. Це мій головний пріоритет як президента, це також пріоритет нового уряду і парламенту», - резюмував Зеленський.

Раніше в МЗС пояснили критику Зеленським лідерів Франції та Німеччини.

Також нагадаємо, Зеленський розповів подробиці розмови з Лавровим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: