У ЄС відреагували на слова Трампа і Зеленського про недостатню допомогу для України

Читать на русском
У ЄС відреагували на слова Трампа і Зеленського про недостатню допомогу. Речниця Моґеріні Майя Коціянчич заявила, що підтримка України є безпрецедентною.

Речниця Верховного представника ЄС із закордонних справ, віцепрезидента Єврокомісії Федеріки Моґеріні Майя Коціянчич оприлюднила заяву, в якій йдеться, що підтримка Європейського союзу для України є «безпрецедентною».

Заява з’явилася після того, як 25 вересня була опублікована стенограма розмови за 25 липня між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Дональдом Трампом, в якій обидва дійшли спільної думки, що європейські держави роблять не достатньо для допомоги Україні, інформує «Радіо Свобода».

Речниця наголосила, що за 5 років для України було зібрано найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу.

«За ці п’ять років ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського союзу. Будучи переконаним прихильником України і її демократичного шляху, і визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна, і безпрецедентні зусилля з проведення реформ після Революції 2014 року, Європейський союз разом з європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ», – йдеться у заяві.

У тексті також вказується, що сума у понад 15 мільярдів євро не включає «численних внесків» від окремих країн-членів ЄС, що були надані Україні.

«Послідовним меседжем було – чим більше реформ в Україні, тим більше підтримки ЄС. І за останні 5 років в результаті цієї амбітної програми реформ, рішуче підтримуваної і супроводжуваної Європейським союзом, Україна досягла більшого, аніж два десятиліття тому», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, в опублікованній стенограмі розмови президентів США та України йдеться про те, що Дональд Трамп критикував європейські країни і зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.

Також стало відомо, що у новому Європарламенті створили групу «друзів України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: