У МЗС пояснили критику Зеленським лідерів Франції та Німеччини

Читать на русском
У МЗС пояснили критику лідерів Німеччини і Франції під час липневої телефонної розмови між Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом.

У МЗС пояснили критику лідерів Німеччини і Франції під час липневої телефонної розмови між Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом.

Про це повідомив віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, передає «Радіо Свобода».

За словами Кулеби, критичні висловлювання на адресу Німеччини та Франції не є образою із боку Володимира Зеленського, а лише робочий процес у великій політиці.

«Фундаментально ми, звичайно, цінуємо їхню підтримку. І на робочому рівні все, що має бути зроблено, буде зроблено. Але ні Меркель, ні Макрон - не новачки в дипломатії. І вони прекрасно розуміють контексти, що відбуваються, і прекрасно розуміють ту важливість, яку зараз має Україна, щоб вирішити конфлікт, який почався через російську агресію, для загального стану справ в Європі. Це не рівень якихось особистих образ, це рівень великої політики», - заявив Кулеба.

При цьому Кулеба визнав, що є питання, щодо яких думка України не збігається з позицією Німеччини і Франції. Зокрема, це повернення Росії до G7 і реалізація проєкту «Північний потік-2».

Нагадаємо, від ОПУ вимагають показати українську стенограму розмови Зеленського з Трампом.

Раніше Трамп дорікнув ЄС за «м'яку позицію» щодо РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: