Набув чинності закон про імпічмент президента

Читать на русском
Закон про імпічмент президента № 39-IX набув чинності в Україні в середу, 25 вересня. Документ опублікований в Голосі України.

Закон про імпічмент президента № 39-IX набув чинності в Україні в середу, 25 вересня.

Документ опублікований у випуску № 182 від 24 вересня офіційного парламентського видання «Голос України».

Закон про імпічмент: як проходитиме процедура відсторонення президента від посадиПроцедуру імпічменту можуть ініціювати 226 народних депутатів, а для останнього рішення потрібно буде вже 338 голосів.

Згідно з ухваленим документом процедуру імпічменту можуть запустити 226 нардепів, запідозривши гаранта в державній зраді або будь-якому іншому кримінальному злочині.

Після цього для розслідування передбачуваного злочину президента нардепи повинні створити ТСК.

Далі законність претензій оцінюють Конституційний і Верховний суди, а після імпічмент повинні підтримати в голосуванні щонайменше 338 депутатів.

23 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент.

10 вересня Рада ухвалила в першому читанні законопроект про імпічмент президента, а через кілька хвилин підтримала документ остаточно, без передбачених регламентом обговорень та внесення правок. Жодна з фракцій, крім «Слуги народу», не підтримала його.

Відзначимо, 19 вересня Верховна рада відмовилася скасувати закон президента Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: