Рада ухвалила закон про імпічмент: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила за скороченою процедурою законопроект Володимира Зеленського про процедуру імпічменту президенту. Народні депутати проголосували законопроект за основу, потім затвердили рішення про те, що він не потребує доопрацювання, і ухвалили його в цілому. На все це пішло 10 хвилин. «Слово і Діло» розібралося, як розподілилися голоси в залі.

За основу законопроект про імпічмент підтримали 337 парламентаріїв, ніхто не виступив проти, утрималися – 46, не голосували – 24.

Фракція «Слуга народу» дала 244 голоси «За», троє не голосували (Максим Бужанський, Олександр Дубинський і Ольга Василевська-Смаглюк), 5 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» дала 30 голосів. 9 – не голосували, 5 – були відсутні. Серед позафракційних депутатів «За» були 28 осіб, один утримався, 3 – не голосували.

Із фракції «Батьківщина» законопроект підтримали 15 нардепів, 6 – не голосували, 3 – були відсутні. Група «За майбутнє» дала 20 голосів, один не голосував, і один був відсутній.

«Європейська солідарність» і «Голос» утрималися під час голосування. У «ЄС» 25 утрималися і двоє не голосували, у фракції «Голос» утрималися всі 20 депутатів.

Закон про імпічмент в цілому ухвалений силами фракції «Слуга народу». Рішення підтримали 245 народних депутатів (244 з СН та позафракційний Дмитро Разумков), 73 особи проголосували «Проти», 55 – утрималися і 31 – не голосували.

«Слуга народу» – 244 голоси «За», 4 – не голосували і 4 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» не дала жодного голосу, 24 – «Проти», один – утримався, 11 – не голосували. Серед позафракційних підтримав тільки Разумков, 23 – утрималися, 8 – не голосували, 2 – були відсутні.

В «Європейській солідарності» 24 нардепи виступили проти ухвалення законопроекту в цілому, 3 – не голосували. «Батьківщина» майже у повному складі утрималася (19 депутатів), один не голосував і 4 – були відсутні.

У групі «За майбутнє» 5 нардепів виступили «Проти», 12 – утрималися, 4 – не голосували, один – був відсутній. Всі 20 членів фракції «Голосу» проголосували «Проти».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які законопроекти вніс до парламенту президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: