Екснардеп готовий свідчити перед Конгресом США щодо адвоката Трампа

Читать на русском
Лещенко готовий свідчити перед Конгресом США про спроби адвоката Трампа Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу в вибори президента США.

Сергій Лещенко готовий свідчити перед Конгресом США про спроби адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу в вибори президента США.

Про це написав у статті для «The Washington Post» екснардеп та журналіст Сергій Лещенко.

Адвокат Трампа назвав ім'я «ворога» в оточенні ЗеленськогоОсобистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані назвав ім'я «ворога Трампа» в оточенні обраного президента України Володимира Зеленського.

«Джуліані не лише обманює американських громадян. Він не лише втручається в українську політику, розвішуючи ярлики на депутатів парламенту і чиновників адміністрації президента. Він намагається втягнути нового президента України в американські вибори», - написав він.

У своїй статті Лещенко називає брехнею заяви Джуліані про те, що він свого часу оприлюднив «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з метою допомогти американським демократам на виборах 2016 року.

Журналіст додав, що, публікуючи інформацію про платежі, які Пол Манафорт отримував від «Партії регіонів», він керувався мотивами справедливості.

Колишній депутат вваажає, що слова адвоката про те, що Лещенко є «ворогом США і президента Трампа» коштували йому посади в команді нового президента Володимира Зеленського.

Байден закликав провести розслідування ймовірного впливу Трампа на ЗеленськогоБайден закликав провести розслідування тиску президент Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, персональний адвокат президента США Руді Джуліані під час інтерв’ю телеканалу CNN випадково визнав, що намагався тиснути на представників української влади, щоб ті почали розслідування щодо родини Джо Байдена.

9 вересня три комітети Палати представників Конгресу США заявили, що розпочали «широкомасштабне розслідування» повідомлень про те, що президент Дональд Трамп, його адвокат Руді Джуліані та, можливо, інші чинили тиск на уряд України, щоб схилити його до сприяння кампанії з переобрання Трампа.

Наприкінці серпня видання «The New York Times» випустило матеріал про зустрічі адвоката президента США Рудольфа Джуліані з помічником президента України Андрієм Єрмаком.

10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у «середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: