Представник Зеленського зустрівся з Джуліані в Іспанії – ЗМІ

Читать на русском
Високопоставлений представник президента України Володимира Зеленського говорив по телефону і зустрічався особисто з адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Високопоставлений представник президента України Володимира Зеленського говорив телефоном і зустрічався особисто з адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

Предметом обговорення стало розслідування стосовно сина Джо Байдена.

«Джуліані говорив телефоном і провів особисту зустріч у Мадриді з високопоставленим представником Зеленського, щоб спонукати Україну розслідувати потенційний конфлікт інтересів, пов'язаний з родиною Байдена, а також питання про те, чи здійснювала ця країна будь-які кроки під час виборів у США 2016 року, з метою нашкодити виборчої кампанії Трампа», – повідомляє видання.

Варто відзначити, американські державні чиновники, які займаються зовнішньою політикою, пов'язаною з Україною, звинувачують Джуліані в ускладненні дипломатичного візиту Зеленського до Білого дому.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко поставив крапку в питаннях можливих правопорушень Джо Байдена та його сина в Україні. Так, Байден-старший, будучи віце-президентом США, підтримував антикорупційну політику в Україні в 2016 році. Вона, зокрема, включала заклик до відставки колишнього генпрокурора країни Віктора Шокіна.

У той час його син Гантер Байден перебував у раді директорів Burisma Group – найбільшої приватної газовидобувної компанії України.

Луценко підкреслив, що ні Хантер Байден, ні Burisma наразі не є об'єктом розслідування.

Як повідомлялося, на початку травня стало відомо, що Джуліані обговорював з генеральним прокурором Юрієм Луценком справу проти компанії Burisma Group, в якій працював Гантер Байден.

Додамо також, Трамп закликав провести розслідування стосовно колишнього віце-президента Джо Байдена через бізнес-зв'язки його сина з Китаєм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: