Зеленський видав указ із новими дорученнями Кабміну

Читать на русском
Володимир Зеленський, президент України, підписав указ Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції.

Володимир Зеленський, президент України, підписав указ Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Візит місії МВФ: чого зажадають кредитори в обмін на траншМісія Міжнародного валютного фонду перебуватиме в Україні з 10 по 24 вересня. Про подальшу співпрацю поговорили з експертами.

В указі №713/2019 президент постановив Кабміну передбачити під час доопрацювання проекту закону про держбюджет України на 2020 рік згідно з обгрунтованим потребам кошти на здійснення заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання, підвищення соціальних стандартів, розвиток гірських територій українських Карпат, а також збільшення обсягу коштів державного фонду регіонального розвитку.

Президент постановив Кабміну розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про обіг земель сільськогосподарського призначення, про легалізацію грального бізнесу, про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування видобутку бурштину, про принципи адміністративно-територіального устрою України, про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства про місцеві вибори, тощо.

Зеленський також постановив Кабміну вжити заходів щодо підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року та його проходження, а також забезпечення готовності регіонів до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року та здійснення постійного моніторингу.

Також слыд вжити заходів щодо забезпечення підготовки об'єктів великої приватизації для приватизації, продажу на електронних аукціонах об'єктів малої приватизації.

Цим же указом Зеленський рекомендував Національному банку України «опрацювати в установленому порядку механізми, спрямовані на зменшення кредитних ставок комерційних банків з метою підвищення рівня доступності кредитування бізнесу і здешевлення вартості іпотечних кредитів».

Раніше повідомлялося, що 20 вересня Зеленський зустрівся з представниками місії МВФ.

Також нагадаємо, в Кабміні пояснили, що прискорить зростання ВВП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: