У Кабміні пояснили, що прискорить зростання ВВП

Читать на русском
Ухвалення низки законопроектів, які наразі розглядає Верховна рада, зможе збільшити показники у державному бюджеті 2020 року.

Ухвалення низки законопроектів, які наразі розглядає Верховна рада, зможе збільшити показники у державному бюджеті 2020 року.

Про це розповіла з трибуни парламенту міністр фінансів Оксана Маркарова.

Основні показники проєкту бюджету-2020: що змінилося порівняно з 2019 рокомУ проєкті бюджету на 2020 рік зросли доходи і витрати, закладено зростання ВВП і зміцнення курсу гривні.

«Це не фінальний варіант бюджету. Це бюджет, який ми передаємо для початку дискусії з вами. Ті законопроекти, які ви зараз обговорюєте: відкриття ринку землі, старт концесії, прозора приватизація, наведення ладу на митниці, полегшення податкового адміністрування... Виконання тих усіх питань не тільки дозволить нам зробити всі ці речі, але дозволить нам покращити прогнози, дозволить нам прискорити зростання ВВП», -заявила Маркарова.

Нагадаємо, текст закону про бюджет з'явився на сайті ВР в понеділок, 16 вересня.

Порівняно з 2019 роком у новому проєкті бюджету ВВП, згідно з очікуваннями уряду, зросте до 3,3% (на 0,3 пункти), а інфляція сповільниться до 6% (в проєкті бюджету на 2019 рік було 7,4%). Крім того, курс гривні зміцниться до 28,2 за долар, це 4,1% нижче порівняно з прогнозом на поточний рік.

Раніше, Олексій Гончарук пообіцяв, що 2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: