ВР у четвер розгляне закон про столицю

Читать на русском
У четвер, 19 вересня, Верховна рада розгляне законопроект про внесення змін до закону про столицю України - місто-герой Київ.

У четвер, 19 вересня, Верховна рада розгляне законопроект про внесення змін до закону «Про столицю України - місто-герой Київ».

Про це йдеться в порядку денному парламента.

Які протистояння були між мерами Києва та президентами УкраїниУсі конфлікти між очільниками столиці та президентами держави досі закінчувалися поразкою мерів. Ми подивились, як політична доцільність руйнувала самоврядування в Києві.

Також депутати розглянуть законопроекти про внесення змін до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Нацради, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури.

У порядку денному є законопроекти про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади, змін до закону «Про публічні закупівлі», змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції.

Як повідомляється, сьогодні у ВР розглянуть 18 законопроектів.

Нагадаємо, у разі схвалення закону про столицю вибори мера Києва можуть пройти 8 грудня 2019 року.

Крім того, районні ради отримають частину повноважень міської ради, відбудеться відновлення районних рад, Київську міську радуу буде скорочено з 120 до 84 депутатів.

Як писало «Слово і Діло», дострокові вибори мера можуть відбутися не лише в Києві, а й в інших українських містах — Дніпрі, Харкові та Одесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: