Дострокові вибори в Києві: за яких умов у Кличка будуть шанси

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Все йде до дострокових виборів у Києві. Віталію Кличку вигідно, щоб виборчий процес пройшов якомога раніше.

Такою думкою в коментарі «Слову і Ділу» поділився виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

На його думку, той факт, що Віталій Кличко почав консультуватися з головами депутатських фракцій і груп Київської міської ради про дострокове припинення повноважень Київради, говорить про те, що мер хотів би провести вибори на своїх умовах.

«Кличку потрібно провести вибори якомога раніше. Взимку у великих містах завжди проблеми. В умовах того, що проти мера буде розгорнуто інформаційну кампанію, до весни шансів дуже мало. Зараз рейтинг Кличка досить високий», — пояснив Леонов.

Експерт звернув увагу, маючи хороші рейтинги, Віталій Кличко може поборотися на виборах, якщо вони відбудуться раніше.

Водночас для «Слуги народу» вигідніше відтягнути час до початку 2020 року, підкреслив політолог.

Кличко вже п'ять років керує Києвом: топ обіцянок мераВіталій Кличко вже п'ять років керує Києвом. Слово і Діло проаналізувало, як мер виконує свої обіцянки.

«У Кличка є шанси, якщо він зможе в Києві консолідувати навколо себе інші опозиційні партії. Тобто потрібно, щоб «Батьківщина», «Голос», «Європейська солідарність не висували своїх кандидатів або зайняли нейтральну позицію», — вважає Леонов.

На його погляд, якщо «Голос» висуне якогось популярного кандидата, приміром, Сергія Притулу, то це буде грати проти Кличка.

«Потрібно розуміти, що кандидатів буде багато й забирати голоси будуть не тільки у Кличка, але і у представника СН. Питання у тому, хто стане тим самим джокером і якою буде його кампанія», — резюмував Олександр Леонов.

Додамо, заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що вибори мера Києва і депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Детальніше про те, чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якомога швидше — тут.

Нагадаємо, Віталій Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера — за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: