У «Слузі народу» повідомили, коли можуть відбутися вибори мера Києва

Читать на русском
Олександр Корнієнко повідомив, що вибори мера Києва і депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що вибори мера Києва і депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Про це він заявив в інтерв'ю lb.ua.

Відповідаючи на питання, чи можливе проведення місцевих виборів в Києві після ухвалення парламентом закону «Про столицю», Корнієнко відповів, що логічно було б проводити вибори після завершення загальної децентралізації.

«Логічно, щоб так було. Але чи будуть вибори відразу після ухвалення закону «Про столицю», ще треба дивитися. Є логіка загальної децентралізації, і вона теж повинна завершитися першими місцевими виборами», - сказав Корнієнко.

Чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якнайшвидшеДострокові місцеві вибори в столиці може ініціювати міський голова Києва. Якщо Верховна рада ухвалить таке рішення, то вибори повинні відбутись протягом 90 днів.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко заявив, що збирається консультуватися з головами депутатських фракцій і груп Київської міської ради про дострокове припинення повноважень Київради.

Також ми з'ясували, чому Кличко хоче, щоб дострокові вибори в Києві пройшли якнайшвидше.

Нагадаємо, Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера — за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: