Стало відомо, які зміни до закону про столицю пропонують у Раді

Читать на русском
Проект закону передбачає створення райрад, які отримають частину повноважень міськради, скорочення кількості депутатів міськради Києва і позачергові вибори 8 грудня.

Проекту закону «Про столицю України - місто-герой Київ» з'явився на сайті Верховної ради в понеділок, 16 вересня.

Сам законопроект був зареєстрований 13 вересня.

Законопроект до Ради подала група нардепів від «Слуги народу». Відповідно до законопроекту, посади мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації пропонується розділити. Крім того, в документі пропонується провести 8 грудня поточного року позачергові вибори мера Києва.

Основні зміни: - проведення позачергових виборів 8 грудня; - відновлення районних рад; - районні ради отримають частину повноважень міської ради; - посада голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) несумісна з будь-якими іншими посадами; - Київська міська рада скорочується з 120 до 84 депутатів; - Межі районів столиці затверджуються Кабміном за пропозиціями Київської міської ради, погодженим з районними в місті Києві радами; - районні в місті Києві ради можуть мати власну символіку, яка затверджується Київміськрадою; - глава районної в місті Києві ради обирається відповідною радою з числа її депутатів на строк повноважень ради таємним голосуванням більшістю депутатів від загального складу ради.

Нагадаємо, що раніше глава парламенту Дмитро Разумков заявив, що з початку роботи Верховна рада дев'ятого скликання розглянула 110 законодавчих ініціатив.

Також повідомлялося, що в Раду внесли проект держбюджету-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: