Болгарія «не хоче» видавати Україні бізнесмена, якого шукає НАБУ

Читать на русском

Болгарські правоохоронні органи намагаються знайти Олексія Біленького за місцем його прописки в країні, хоча в нього є й інші місця проживання.
Олексій Біленький

Головна прокуратура та поліція Болгарії не змогли знайти українського бізнесмена Олексія Біленького, якого детективи Національного антикорупційного бюро розшукують за підозрою в розкраданні коштів на тендерах «Укрзалізниці».

Про це повідомляє болгарське видання «Биволъ», передає «Слово і Діло».

За інформацією ЗМІ, правоохоронці Болгарії намагалися знайти Біленького за місцем його прописки, вказаним в особистому посвідченні, однак його там не було. Водночас болгарська поліція не намагалася шукати підозрюваного на інших об'єктах нерухомості, які він придбав після отримання громадянства Болгарії в далекому 2006 році. Одне з таких місць було знайдене журналістами на Райській затоці біля міста Созопол Бургаської області Болгарії.

Болгарські правоохоронні органи намагаються знайти Олексія Біленького за місцем його прописки в країні, хоча в нього є й інші місця проживання.
Вілла Біленького в Болгаріїфото: «Биволъ»Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Як відомо, в 2017 році Біленький був оголошений НАБУ в розшук через Інтерпол. Влітку того ж року САП звернулася до головної прокуратурі Болгарії про правову допомогу в розшуку Біленького. За версією слідства, є кінцевим бенефіціаром низки підприємств, серед яких: ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», ТОВ «Алеварус» і СП «Катрін». Як зазначають у Бюро, Білєнький вступив у змову з метою заволодіти коштами «Укрзалізничпостач» через тендери, які вигравали його компанії. 7 грудня суд дозволив провести заочне досудове розслідування щодо нього.

Нагадаємо, суд заарештував низку нерухомості Біленького в Україні.

Раніше детективи НАБУ встановили, що до розкрадань на залізничних тендерах можуть бути причетні колишній радник голови АП і народний депутат від БПП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: