Справа «Укрзалізничпостача»: суд заарештував низку нерухомості

Читать на русском
Антикорупційні прокурори домоглися арешту нерухомості одного з ключових підозрюваних у справі поставок болтів і гайок для скріплення колій.

У рамках розслідування справи щодо постачання метизної продукції державному підприємству «Укрзалізничпостач» суд заарештував 17 об'єктів нерухомості, що належать підприємству одного з підозрюваних, який переховується від слідства, Олексію Біленькому.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва менше тижня назад за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, узгодженого прокурором САП, повідомляє «Слово і Діло».

За версією НАБУ, Біленький є кінцевим бенефіціаром низки підприємств, серед яких: ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», ТОВ «Алеварус» і СП «Катрін». Сам підозрюваний наразі переховується від слідства й має місця прописки в Софії (Болгарія) та Відні (Австрія). Як зазначають у Бюро, Біленький вступив у змову з метою заволодіти коштами «Укрзалізничпостач». 7 грудня суд дозволив провести заочне досудове розслідування щодо нього.

Детектив просив заарештувати майно СП «Катрін», а саме: нежитлову будівлю в Білій Церкві площею 190,8 кв. м; 5 земельних ділянок у Київській області; комплекс сервісного обслуговування в селі Путрівка Київської області площею 353,6 кв. м і комплекс нерухомості; комплекс у Білій Церкві площею 118,6 кв. м; автозаправний комплекс у Жашкові Черкаської області площею 204,2 кв. м; нежитлову будівлю та комплекс автосервісного обслуговування у Васильківському районі Київської області загальною площею 197 кв. м; комплекс, СТО, магазин, мотель, ресторан у Васильківській районі; автозаправну станцію та автозаправний комплекс у Васильківському районі; 1-шу чергу автозаправної станції на автодорозі Санкт-Петербург-Київ-Одеса на 1270 км у Васильківському районі загальною площею 67,2 кв. м і комплекс автосервісного обслуговування в тому ж районі загальною площею 211,6 кв. м.

Суд повністю задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд зняв арешт із квартири екс-заступника голови «Укрзалізниці» у справі пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення.

Раніше суд також пом'якшив запобіжний захід цьому підозрюваному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: