Суд заарештував болгарське майно бізнесмена, якого розшукує НАБУ

Читать на русском
Антикорупційне бюро домоглося накладення арешту на майно Олексія Біленького, який переховується в Болгарії.
арешт майна Олексія Біленькогофото: «Слово і Діло»

На болгарське майно підозрюваного детективами НАБУ в розкраданні коштів на тендерах «Укрзалізниці» бізнесмена Олексія Біленького, який переховується від слідства в Болгарії, наклали арешт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання детектива Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив накласти арешт на 4 паркомісця та 4 квартири площею 317, 274, 99,5 і 107,7 кв. м в Софії; квартиру в Созополі площею 66,7 кв. м; три гаражі в Софії; два підвали; 2 земельні ділянки в Софії й 3 – в Доспаті; птахоферму, курник і землю на них.

Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, НАБУ підозрює Біленького у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, та інших злочинів. Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний є бенефіціарним власником групи підприємств, серед яких ТОВ «Союз-Енерго», ТОВ «Люксвен», ТОВ «Інкомм», ТОВ «Алеварус» та СП «Катрін». За версією слідства, Біленький вступив у злочинну змову зі службовими особами ДП «Укрзалізничпостач» та іншими фігурантами щодо участі підконтрольного йому «Інкомма» в організованих конкурсних торгах із закупівлі метизної продукції, яку підприємство постачало за завищеними цінами.

Детективи також встановили, що Біленький має болгарське громадянство й зареєстрований у місті Софія, а також має житло у Відні (Австрія).

Нагадаємо, прокуратура Болгарії не змогла знайти бізнесмена, який, за даними НАБУ, ховається в країні.

Раніше суд заарештував низку нерухомості Біленького в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: