Зведення ООС: обстріли у районі Березового і поблизу Водяного

Читать на русском
За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів нема. Від початку поточної доби збройні формування РФ та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню.

На Донбасі у районі проведення операції Об'єднаних сил минулої доби 18 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці порушили режим припинення вогню 5 разів.

Про це передає прес-центр ООС.

Динаміка обстрілів ООС: 353 порушення режиму припинення вогню за місяцьНезважаючи на хлібне перемир'я, на Донбасі зафіксовано 353 обстріли, 10 українських військових загинули.

Відомо, що противник обстрілював позиції українських підрозділів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Натомість 17 вересня противник обстрілював українські позиції теж 5 разів, але із заборонених мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Тоді один військовослужбовець загинув, ще двоє військовослужбовців отримали поранення.

Обстріли 18 вересня велися у районі Березового і двічі поблизу Водяного.

Неподалік Травневого противник застосував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. А поблизу Кримського - ручний протитанковий гранатомет.

«За минулу добу втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню», - зазначили в ООС.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала різке зростання порушень перемир'я на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі в Мінську боку ТКГ не дійшли згоди щодо «формули Штайнмайера», яка є одним з варіантів вирішення ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: