Динаміка обстрілів ООС: 353 порушення режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил з 29 липня по 2 вересня було зафіксовано 353 порушення режиму припинення вогню, це вдвічі менше, ніж місяць тому. Внаслідок обстрілу загинули 10 українських військовослужбовців, 22 — зазнали поранень. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

Відзначимо, що з 22 липня на Донбасі оголошено «хлібне перемир'я», проте обстріли все одно тривають. Наприкінці липня і на початку серпня кількість порушень режиму припинення вогню не перевищувала 11 на добу, загострення спостерігалося і на донецькому, і на луганському напрямках. Кілька військових зазнали поранень, але загиблих не було.

Серйозний інцидент стався 6 серпня в районі селища Павлопіль Донецької області. Четверо українських військових загинули внаслідок влучення міни в окоп, де встановлювали інженерне обладнання. Після загибелі військових президент України Володимир Зеленський провів нараду із силовиками, а пізніше зателефонував російському президентові Володимиру Путіну.

Після цього обстріли також не припинялися, в середньому близько 13 обстрілів на день. Найчастіше бойовики використовували міномети калібром 82 мм і 120 мм.

У період з 30 серпня до 2 вересня українські військові майже щодня фіксували бойові втрати: за ці дні загинули троє військових, ще троє зазнали поранень. Учора бойовики, крім мінометів, використовували під час обстрілу і 122 мм гармати. Сьогодні, 3 вересня, в штабі операції Об'єднаних сил вже констатували, що проросійські бойовики посилили обстріли українських позицій.

Нагадаємо, Україна починає відновлення зруйнованого моста у Станиці Луганській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: