Бойовики не пропустили місію ОБСЄ через блокпости на Донбасі

Читать на русском
Представники СММ ОБСЄ не змогли пройти через кордон блокпостів на Донбасі в двох випадках. Бойовики не дали доступ до камер місії.

Представники СММ ОБСЄ не змогли пройти за межу блокпостів в окупованому Петрівському, їм не був наданий доступ до камери моніторингової місії.

Про це повідомляється в опублікованому звіті ОБСЄ.

«Формула Штайнмаєра». Чому її знову обговорюють та чи є альтернатива?Глава держави вже заявив, що у Нормандському форматі обговорюватимуть всі пункти Мінських угод і формулу Штайнмаєра.

«У двох випадках на блокпості в н.п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) двоє членів збройних формувань (один був явно озброєний) знову відмовили команді місії у проїзді, таким чином обмеживши доступ спостерігачів до камери СММ у Петрівському», - йдеться у документі.

Також на блокпості на захід від н. п. Верхньошироківське (непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) троє бойовиків відмовили команді місії у проїзді.

У той же час, представники СММ спостерігали як цивільні транспортні засоби продовжували перетинати блокпост.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала різке зростання порушень перемир'я на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі в Мінську боку ТКГ не дійшли згоди щодо «формули Штайнмайера», яка є одним з варіантів вирішення ситуації на Донбасі. За словами Сайдика, сторони продовжать обговорювати імплементацію формули 1 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: