Справу голови Держаудитслужби передали до Антикорупційного суду

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання за обвинуваченням керівника аудиторської служби у справі брехні в декларації.
Лідія Гавриловафото: УНІАН

Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової у недостовірному декларуванні.

Про це йдеться в ухвалі колегії суддів Вищого антикорупційного суду від 12 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 11 вересня до Антикорупційного суду надійшли матеріали справи Гаврилової від Солом'янського суду. Ухвалою від 12 вересня ВАКС призначив на 19 вересня підготовче засідання у провадженні.

Нагадаємо, голові Держаудитслужби повідомили про підозру у незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні. За даними слідства, Гаврилова упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує її законні доходи.

Зокрема, йдеться про придбані об'єкти нерухомого майна в Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дорогі меблі, техніку, золоті злитки та готівку – в сумі 112,8 тис. дол. США та 8,5 тис. євро, які відшукали й вилучили детективи НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці.

Крім того, на переконання детективів Бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн).

Повідомляється, що чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві – 1,06 млн грн замість фактичних майже 2,74 млн грн.

Також не зазначені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, із яким сімейні стосунки фактично не припинені. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 46 закону України «Про запобігання корупції», майно мало бути зазначене у щорічній декларації. Втім, Конституційний суд визнав неконституційним статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі покупок Гаврилової. Пізніше, САП скерувала справу голови Держаудитслужби до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: