Голову Держаудитслужби підозрюють у збагаченні на 10 мільйонів: яке майно придбала чиновниця

Читать на русском

САП повідомила про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій у незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій у незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в САП.

Як керівник Держаудитслужби «придбала» понад 9 мільйонів гривеньДетективи НАБУ за процесуального керівництва САП ведуть кримінальне провадження щодо подання головою Держаудитслужби Лідією Гавриловою неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також незаконного набуття активів у розмірі 9,92 мільйона гривень.

Зазначається, що про підозру Гавриловій повідомили 23 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Її підозрюють у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних. Попередня правова кваліфікація – ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погоджене керівником САП Назаром Холодницьким.

За даними слідства, Гаврилова упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує її законні доходи.

Зокрема, йдеться про придбані об’єкти нерухомого майна в Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дорогі меблі, техніку, золоті злитки та готівку – в сумі 112,8 тис. дол. США та 8,5 тис. євро, які відшукали й вилучили детективи НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці.

Крім того, на переконання детективів Бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн).

Повідомляється, що чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві – 1,06 млн грн замість фактичних майже 2,74 млн грн.

Також не зазначені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, із яким сімейні відносини фактично не припинені. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 46 закону України «Про запобігання корупції», зазначене майно мало бути зазначене у щорічній декларації.

Слідство вважає, що Гаврилова вдалася до таких дій умисно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного в неї та членів сім'ї.

Раніше повідомлялося, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП підозрюють голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову в поданні неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також у незаконному набутті активів у розмірі 9,92 мільйона гривень.

Нагадаємо, САП не погоджувала подання на нардепа від «Опоблоку».

Раніше стало відомо, що син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр повернувся з Італії в Україну й надав свідчення детективам САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: