Голова Держаудитслужби та її покупки: стали відомі подробиці

Читать на русском
Головний аудитор України витратила понад тридцять тисяч гривень на купівлю спотових світильників Philips.
Лідія Гаврилова в судіфото: Судовий репортер

Попри те, що суд не побачив підстав для відсторонення голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової, а також обрання їй запобіжного заходу у вигляді застави, надана частина доказів детективів Національного антикорупційного бюро вказує на значне розходження між стилем життя головного аудитора країни та її доходами.

Так, вартість гучних злитків золота, які, за словами Гаврилової, зберігаються в кожного українця, перевищує 87 тисяч гривень, пише «Слово і Діло».

Загалом підозрювана вдома зберігала чотири злитки: один – 5 грамів, два – по 10 грамів і ще один – 50 грамів. Вартість їхня відповідно – 5943 грн, два по 11 755 грн і 58 275 грн.

Також Гаврилова придбала чотирикімнатну квартиру, за яку вона нібито заплатила лише трохи більше, ніж мільйон гривень (згідно з аналізом договору купівлі-продажу, вартість – 2,7 млн ​​грн, експертна оцінка – 3,5 млн грн), меблі, побутову техніку та інші речі на загальну суму майже 833 тис. грн. Вартість «кухні «П'ємонт» склала 186 тис. грн. На 83,5 тис. грн голова Держаудитслужби купила побутову техніку: посудомийну машину за 15 тис. грн, індукційну поверхню майже за 16 тис. грн, холодильник майже за 27 тис. грн, мікрохвильову піч майже за 11 тис. грн і духовку за 15 тис. грн.

Мийка та змішувач на кухні головного аудитора України коштують майже 15 тис. грн, пральна машина – також 15 тис. грн, подрібнювач харчових відходів для раковини – майже 12 тис. грн, двері металеві – 10 тис. грн, спотові світильники Philips – 33 тис. грн. Крім того, Гаврилова придбала два телевізори Sony загальною вартістю 255,2 тис. грн, двері на загальну суму 80,1 тис. грн, штори й тюль – 31,5 тис. грн, меблі на замовлення – 34 тис. грн, меблі для балкона – 25 тис. грн і робот-пилосос – 22 тис. грн.

До того ж колишній чоловік Гаврилової, з яким вона розлучилася, але продовжує жити разом і подорожувати, придбав Toyota Land Cruiser 200 за 2,22 млн грн, два паркомісця за 276,1 тис. грн. Також, головний аудитор України в період із жовтня 201 до березня 2017 року купила мобільні телефони та комп'ютерну техніку, а саме: 3 мобільних телефони Apple Iphone 6S (два по 16 Гб і один 64 Гб) загальною вартістю 48 тис. грн, системний блок і монітор за 21 тис. грн. Під час поїздки до Вашингтона (США) Гаврилова також скупилася в магазині Apple на 109 тис. грн: Apple Watch S2, Iphone 7 Plus 256 гб і Macbook Pro.

Як з'ясували детективи, вже після розлучення Гаврилова з колишнім чоловіком разом їздили до Шарм-ель-Шейха(Єгипет), заплативши 58 тис. грн. Ще до розлучення вони їздили до Дубая (ОАЕ) за 67,5 тис. грн.

Зазначимо, що спільний дохід Гаврилової та колишнього чоловіка в період із 1998 року до першого кварталу 2015 року склав 730 тис. грн, які були витрачені на різні покупки, в тому числі автомобіль ВАЗ 21101. У період із квітня 2015 року до квітня 2017 року на рахунок у банку голови ДАСУ загалом прийшло 788 тис. грн, з яких 726 тис. були витрачені на безготівкову купівлю товарів і послуг у роздрібних мережах, а також зняття грошей готівкою. Зазначені факти свідчать про те, що Гаврилова та її колишній чоловік не змогли заощадити коштів на купівлю вищевказаного.

Нагадаємо, в НАБУ розповіли, в чому саме звинувачують голову Держаудитслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: