САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гаврилової

Читать на русском

Антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт щодо головного аудитора України Лідії Гаврилової.
Лідія Гаврилова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт щодно голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в рамках кримінального провадження за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли у відомстві.

«30 березня прокурори САП скерували до суду складений детективами НАБУ обвинувальний акт щодо голови Держаудитслужби. Керівнику держоргану інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 Кримінального кодексу України)», – зазначили в прокуратурі.

За версією детективів, Гаврилова впродовж 2015–2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 мільйонів гривень. Законність підстав набуття власності не підтверджена доказами, а їхня вартість значно перевищує законні доходи посадовця.

Також, на переконання слідства, голова Держаудитслужби внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 рік (понад 2,86 млн грн) та 2016 рік (понад 4,67 млн грн). Слідство вважає, що посадовиця вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного в неї та членів її сім'ї майна.

Нагадаємо, НАБУ завершило досудове розслідування справи Гаврилової.

Раніше в САП підтвердили накладення арешту майна голови Держаудитслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: